Igralne podloge

Igralne podloge so podloge, ki so primerne že od otrokovega rojstva in so ene izmed najpomembnejših pripomočkov za razvijanje motorike in spodbujanje otrokove radovednosti ter čutnega in vizualnega zaznavanja.

Na igralni podlogi se dojenček igra, spoznava svoje telo z iztegi rok in nog, premikanjem vratu in ogledovanjem vašega obraza. V nekaj mesecih osvoji obračanje na levo in desno stran, kobacanje ter spoznavanje mehke ali hrapave površine igralne podloge.

Preberi več

Za krepitev mišic in preprečitev nastanka ekstenzijskega vzorca pri otrokih razvojni strokovnjaki priporočajo, da dojenčka že zelo zgodaj obrnemo na trebušček v položaj za pasenje kravic, o čemer si lahko več preberete title="TUKAJ" target="_blank">TUKAJ. V tem položaju začne otrok lažje zaznavati razliko med svetlejšimi in temnejšimi odtenki, zato imajo najboljše igralne podloge kontrastne vzorce in barve.

Mnoge starše skrbi, kam odložiti dojenčka, ko je treba skuhati kosilo ali skočiti na stranišče. Najprimernejše mesto za to je igralna podloga, kjer bo varno počakal na vas in ni nevarnosti padca ali zadušitve. Ne glede na to, kje ste, vedno ga boste lahko imeli na očeh. Pozabite na stajice ali počivalnike za dojenčke, igralna podloga je vse, kar potrebujete za varen in optimalen razvoj vašega dojenčka.

Izbira najboljše igralne podloge za dojenčke je za starše velik zalogaj, saj obstaja veliko različnih modelov in proizvajalcev, razlikujejo pa se tudi po ceni, barvi in kvaliteti. Nekateri prisegajo na Toddlekind in Skip Hop igralne podloge iz pene, ki jim rečemo igralne podloge puzzle. Njihova prednost je v tem, da so mehke in jih lahko sestavimo v poljubno velikost. So tudi enostavne za prenašanje iz prostora v prostor. Obstajajo tudi tanjše igralne podloge vseh oblik in barv, ki lahko služijo kot preproga ali podlaga za igro v igralnem kotičku. Pri Play&Go so šli še korak dlje in ustvarili igralno podlogo 3v1, ki združuje vrečo za shranjevanje igrač, previjalno torbo za mamico in igralno podlogo.

Prebrskajte med čudovitimi igralnimi podlogami priznanih blagovnih znamk, kot so Toddlekind, Kid's Concept, Skip Hop, Elodie, Play&Go in mnogimi drugimi. Vse naše igralne podloge imajo skupno lastnost, da so varne za uporabo, brez kemikalij, hkrati pa so tudi čudovit kos pohištva v malčkovi sobici. Če želite igralno podlogo spremeniti v aktivnostno igralno podlogo, lahko dokupite igralni lok tukaj. Ko so otroci večji, se lahko igralna podloga uporabi kot igralni kotiček ali kot podloga za igralni šotor, saj strokovnjaki priporočajo, da otroci ne sedijo na mrzlih tleh.

Zakaj torej izbrati najlepše igralne podloge na Hajdi.si?

 • varne za uporabo
 • brez kemikalij
 • idealne za pasenje kravic v prvih nekaj mesecih
 • kontrastnih barv in vzorcev za krepitev vidnega zaznavanja
 • čudovit kos pohištva v sobici
 • podloga za igro na tleh za večje malčke
  • Katera bo postala najljubša igralna podloga vašega malčka?

   Izdelki 1 do 48 od skupno 111

   na stran

   Stran:
   1. 1
   2. 2
   3. 3

   Izdelki 1 do 48 od skupno 111

   na stran

   Stran:
   1. 1
   2. 2
   3. 3